Знамо знање дати/делити

Пројекат "Знамо знање дати/делити" је једна од пројектних активности које реализују наставници и ученици Хемијско-прехрамбене технолошке школе из Београда у склопу ERAZMUS+ пројекта "Learning to support inclusion (LSI)". Тема пројекта је популаризација и ширење знања стечених на обукама (курсевима) у земљама ЕУ с циљем оснажив...

Project Journal


 • Даница Друловић је од 11.3.2018. до17.3.2018. присуствовала курсу Управљање конфликтима; Емоционална интелигенција; Превенција насиља. Курс је одржан у Фиренци.

  - Posted by Danica Drulović, 01.04.2018


 • Ношењем ружичастих мајици, ученици другог разреда Четврте гимназије обележили су "The Pink Shirt Day". На тај начин су послали јасну поруку против сваке врсте, а посебно вршњачког насиља.
  Овај дан се обележава сваке последње среде у фебруару. Инспирисан је догађајем из 2007. године, који се одиграо у једној школи у Канади. Један ученик је био мета школских насилника само зато што је носио ружичасту поло мајицу. Како би стали у заштиту злостављаног друга, више од педесет ученика школе је следећег дана обукло мајице и кошуље те боје.


  image4.jpeg

  20180228_181917.jpg

  - Posted by Miodrag Savović, 02.03.2018


 • Поводом Међународног дана борбе против вршњачког насиља ученици наше школе су израдили пано.
  - Posted by Danica Drulović, 27.02.2018


 • Дана 24.01.2018. одржана је дебата на тему „Насиље у школи – пријавити или не“. Циљ је био да се јача свест ученика о могућностима спречавања насиља у школи и развија комуникација. Учествовали су ученици III разреда, а дебату су координирале наставнице Весна Јевтић, Славка Љиљак и Даница Друловић.
  - Posted by Danica Drulović, 29.01.2018


 • ОСНИВАЊЕ ДЕБАТНОГ КЛУБА ХПТШ
  На иницијативу ТИМА ЗА ЗАШТИТУ УЧЕНИКА ОД НАСИЉА, ЗЛОСТАВЉАЊА И ЗАНЕМАРИВАЊА, УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА и ВРШЊАЧКОГ ТИМА наше Школе, 15.01.2018. године је одржан састанак на коме је основан Дебатни клуба. Циљ рада овог клуба је да развије ненасилну и аргументовану комуникацију међу ученицима,вештину лепог говора. Координатор рада клуба ће бити Даница Друловић, члан Тима за заштиту ученика од насиља...
  После предавања наставнице Драгане Ранковић на тему ,,Успешна комуникација – пут за спречавање насиља“, наставница Славка Љиљак је отворила дебату на тему предавања. Дебата је била жива и успешна, а подстицале су је наставница Бојана Станкић и педагог школе Слађана Ђурић Радовановић.

  - Posted by Danica Drulović, 24.01.2018