Ζώντας στον τόπο μου με άλλους

Μέσα από το έργο αυτό γίνεται μια προσπάθεια να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με την διαπολιτισμική διάσταση της έννοιας της Ευρώπης, ευαισθητοποιούμενοι παράλληλα ως προς τα σύγχρονα προβλήματα της εποχής, όπως η μετανάστευση και το προσφυγικό ζήτημα. Λέξεις-κλειδιά: πολυπολιτισμικότητα, διαπολιτισμικότητα, μετανάστευση, πρόσφυγες, ανθρώπινα δικαιώμ...

Project Journal


 • Ιούνιος 2016. Το έργο ολοκληρώθηκε, ένας κύκλος έκλεισε. Μάρτυρες της επιτυχίας του οι μαθητές: «Η δραστηριότητα μας άρεσε γιατί κάναμε τους δημοσιογράφους και μας τραβούσανε βίντεο», «Εμένα μου άρεσε γιατί έλεγα τι γίνεται στον κόσμο για το προσφυγικό ζήτημα», «Εμένα από όλη την διαδικασία μου άρεσε που ήμουν παρουσιάστρια και διευκρίνιζα πολλά πράγματα. Κατάλαβα ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να συμβάλλουμε για να σώσουμε τους πρόσφυγες από αυτό το μαρτύριο», «Με αυτή τη δραστηριότητα καταλάβαμε ότι τα θέματα με τους πρόσφυγες είναι πολύ σοβαρά και αφορούν σχεδόν πολλές χώρες γιατί οι πρόσφυγες θέλουν πολλή προσοχή», «Το πρόγραμμα με τους πρόσφυγες μας άρεσε γιατί αναλύσαμε τα προβλήματα σε σχέση με το προσφυγικό που αντιμετωπίζουν οι χώρες. Και ποια είναι τα προβλήματά τους. Οι πρόσφυγες προσπαθούν να μετακινούνται από τη μία χώρα στην άλλη για να βρουν μία καλύτερη ζωή η οποία θα τους ευχαριστεί».
  «Μου έκανε εντύπωση ότι οι Βέλγοι ζητούν από τους μουσουλμάνους να υπογράφουν συμφωνία». «Εμένα μου άρεσε που πήρα συνέντευξη από την κυρία στο τηλέφωνο και μου είπε ότι θα μου στείλει και κάτι από την Ελβετία». «Κατάλαβα ότι η τηλεόραση πολλές φορές λέει υπερβολές, δεν είναι όλοι κακοί». «Ο κύριος Βασίλης μας είπε ότι ο παππούς του ήταν κι αυτός πρόσφυγας από την Μικρασία». «Μου άρεσε που επικοινωνήσαμε με το άλλο σχολείο από το Αρχοντοχώρι». «Κάθε πρόσφυγας έχει τη δική του ιστορία». «Μακάρι να μην πεινούσαν και να μη διψούσαν όλοι αυτοί, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι;»

  - Posted by Βασίλειος Ζαγκότας, 18.06.2016


 • Η περσινή μας εργασία είχε να κάνει με τις παράστασεις στα αναμνηστικά κέρματα των 2 ευρώ (http://astakost4e.blogspot.gr/). Κατά τη φετινή χρονιά προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με το βασικό πρόβλημα του ξεριζωμού των ανθρώπων από τις πατρογονικές τους εστίες και αντιληφθήκαμε ότι η ανοχή στις αξίες και τα πιστεύω του άλλου είναι η μόνη και διαχρονική λύση του προβλήματος.
  - Posted by Βασίλειος Ζαγκότας, 12.06.2016


 • Καλημέρα σας! Πέρσι μάθαμε πολλά για την Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε φέτος εστιάσαμε σε ένα θέμα. Οι δάσκαλοί μας έβαλαν τις εργασίες μας στην ιστοσελίδα http://www.teachers4europe.gr/. Φέτος μέσα από την ενασχόλησή μας με το προσφυγικό μάθαμε ότι για να λειτουργεί σωστά η Ε.Ε. χρειάζεται συνεργασία, αλληλοβοήθεια, ομαδικό πνεύμα, σχέσεις εμπιστοσύνης. Ο σκοπός είναι να ζούν οι άνθρωποι ειρηνικά και να προοδεύουν.
  - Posted by Μαρία Κουτούπη, 01.06.2016

 • Καλησπέρα! Μόλις αναρτήσαμε στο twinspace μια σελίδα με λίγες πληροφορίες για τον τόπο μας. Μπορείτε έτσι να διαβάσετε λίγες πληροφορίες για τον Αστακό και τι αξίζει να δει κανείς όταν τον επισκεφτεί. Σιγά-σιγά θα την εμπλουτίσουμε και με εικόνες. Είδαμε τον σύνδεσμό σας και τις προσεχείς ημέρες θα αναρτήσουμε τη ζωγραφιά μας και θα σας προτείνουμε το δικό μας quest!
  - Posted by Βασίλειος Ζαγκότας, 31.01.2016

 • 12/01/2016
  Καλή Χρονιά και Καλή Πρόοδο να έχουμε!
  Είμαστε στο σχολείο και στη σελίδα "Φιλαναγνωσία" έχουμε βάλει μία απλή εργασία για εσάς.
  Έχουμε αναζητήσει πληροφορίες για τον τόπο μας και το σχολείο μας και σύντομα θα τις αναρτήσουμε.
  - Posted by Μαρία Κουτούπη, 12.01.2016