



Sharing our Cultural Heritage to improve school performance (BArtS) Programme

Day 1 – Monday 21 October		
09:30 – 10:00 (30')	 Welcome and course introduction Practicalities Course agenda Ice-breaking activity 	
10:00 – 10:30 (30')	How is Europeana going to revolutionize your classroom?	
10:30 – 13:00 (2.5h)	 What is Europeana? Different tools and apps Europeana for stakeholders Free search on Europeana – getting to know it all Collecting useful resources 	
13:00 – 14:00	Lunch	
14:00 – 16:00	 Europeana in interdisciplinary classes: finding the right topic for your learning scenario and optimizing your search Europeana in STEAM, PBL, IBSE and interdisciplinary classes Presenting useful resources 	

Day 2 – Tuesday 22 October		
09:30 – 10:30 (1h)	Europeana in educationEuropeana and European Schoolnet	
10:30 – 13:00 (2.5h)	 The learning scenario template Step-by-step Trends 21st century skills Working on learning scenarios (individually or in groups) 	
13:00 – 14:00	Lunch	
14:00 – 16:00	Working on learning scenarios (individually or in groups)	





Day 3 – Wednesday 23 October		
09:30 – 10:00 (30')	Recap and Q&A	
10:00 – 12:00 (2h)	 The Teaching with Europeana blog How to use it, how to find interesting resources How to publish a good blog post 	
12:00 – 13:00 (1h)	Stories of Implementation: teachers share experiences	
13:00 – 14:00	Lunch	
14:00 – 16:00	Working on learning scenarios (individually or in groups)	

Day 4 – Thursday 24 October		
09:30 – 11:30 (2h)	Peer review activity	
11:30 – 13:00 (1.5h)	Finalizing the learning scenarios (individually or in groups)	
13:00 – 14:00	Lunch	
14:00 – 16:00	Presentations Final feedback session	