Voda teče, nič ne reče

Cilj projekta je potaknuti učenike na razvoj svijesti o važnosti, vrijednosti i štednji vode. Na svijetu je malo pitke vode i moramo se usmjeriti pronalaženju racionalnog korištenja i štednje vode. Kako bi nam ukazali na važnost pitke vode, učenici Osnovne škole Šentjernej, Osnovne škole Behaudin Selmanović i Osnovne škole Veliki Bukovec odlučili s...

Project Journal


 • Kde smo, partneri u projektu koji još traje.


  partnerji_voda.jpg

  - Posted by Marjan Cerinšek, 14.05.2017


 • Drage kolege sretni vam praznici :D


  uskrs.jpg

  - Posted by Benjamin Topalcevic, 17.04.2017


 • Još nešto da se zabavite :D


  - Posted by Benjamin Topalcevic, 06.04.2017


 • OSNOVNA ŠKOLA VELIKI BUKOVEC

  Cilj projekta „VODA TEČE NIČ NE REČE“ bio je potaknuti učenike na razvoj svijesti o važnosti, vrijednosti i štednji vode. Na svijetu je malo pitke vode (samo 3%) i moramo se usmjeriti pronalaženju racionalnog korištenja i štednje vode. Kako bi nam ukazali na važnost pitke vode, učenici Osnovne škole Šentjernej, Osnovne škole Behauin Selmanović i Osnovne škole Veliki Bukovec odlučili su istražiti vode (rijeke) svoga kraj.
  - Posted by Marinka Mlinarić, 08.03.2017


 • Naš zadatak bio je istražiti taloženost, lužnatost, kiselost, prozirnost i čistoću rijeka našeg kraja. Uzeli smo uzorke triju rijeka našega kraja: Bednje, Drave i Plitvice. Uz pomoć profesorice biologije i kemije Manuele Valek-Koren istražili smo vodu mikroskopom i saznali da dvije rijeke (Bednja i Plitvica) u sebi sadrže zelene alge, što znači da je voda relativno čista. Nijedan uzorak rijeke nije promijenio boju čim smo mu dodali metiloranž i fenolftalein i to potvrđuje da je voda neutralna. Također smo osmislili kvizove na računalima kako bi saznali koliko znamo o vodama.


  IMG_4221.JPG

  IMG_4223.JPG

  - Posted by Marinka Mlinarić, 08.03.2017