“Παραμύθι μύθι μύθι το κουκί και το ...ποντίκι

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων δυο σχολείων συνεργάζονται για να παρουσιάσουν αγαπημένα τους παραμύθια με ένα διαφορετικό πιο σύγχρονο, αλλά όχι απαραίτητα και πιο αποτελεσματικό τρόπο, τα ψηφιακά μέσα. Στη συνέχεια δημιουργούν και το δικό τους παραμύθι το οποίο δημοσιεύουν σε ψηφιακή μορφή. Οι μαθητές ασχολούνται τόσο με τη μελέτη των αφηγηματικ...

Project Journal


 • Στις 10 Ιουνίου 2015 έκλεισε το etwinnig πρόγραμμα "Παραμύθι μύθι μύθι το κουκί και το... ποντίκι" με τη θεατρική παράσταση "Ο λύκος ξαναγύρισε, πάρτι έκπληξη", όπου γνωστοί ήρωες παραμυθιών συναντήθηκαν για να υποδεχτούν τον καλό λύκο!
  - Posted by Eirini Karagiorgaki, 25.06.2015

 • Δημοσιεύσαμε την εφημερίδα της τάξης μας. Κύριο θέμα της ήταν η ενασχόλησή μας με το πρόγραμμα "Παραμύθι μύθι μύθι, το κουκί και το ...ποντίκι".


  - Posted by Eirini Karagiorgaki, 29.05.2015


 • Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιούμε (Παραμύθι μύθι μύθι, το κουκί και το...ποντίκι), επισκεφτήκαμε σήμερα το Μουσείο Γουναρόπουλου  στα Άνω Ιλίσια. Ταξιδέψαμε μέσα από γνωστούς  πίνακες ζωγραφικής του και με τα φτερά της φαντασίας μας ζήσαμε μια περιπέτεια. Διαπιστώσαμε πως ένας πίνακας ζωγραφικής μπορεί να ξεκλειδώσει σκέψεις, συναισθήματα, λέξεις και οι λέξεις με τη σειρά τους να συνθέσουν ένα παραμύθι .

  - Posted by Eirini Karagiorgaki, 28.05.2015 • 12ο Δ.Σ. Ζωγράφου και 14ο Ηρακλείου Αττικής συν-γράφουμε ξανά... Αυτή τη φορά όλη η εργασία έγινε ψηφιακά με τη χρήση του storybird. 
                      Στο 12ο Δ.Σ. Ζωγράφου  οι μαθητές του Β1 ξεκινήσαμε το παραμύθι μας...

                             
    
  Στο 14ο Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής  οι μαθητές της Β΄τάξης συνέχισαν ...
                                                           

  Το ίδιο ακολούθησε και με τα άλλα δυο τμήματα. Η Α΄τάξη του 14ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε την ιστορία και το Β3 τμήμα του 12ου Δ.Σ. Ζωγράφου την ολοκλήρωσε. 

                          Τα παραμύθια μας δημοσιεύτηκαν  ....κλικ και καλή ανάγνωση!  - Posted by Eirini Karagiorgaki, 13.05.2015

 • Αλληλογραφώ (14ο Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής -12ο Δ.Σ. Ζωγράφου)


  Λόγους για να αλληλογραφήσουμε είχαμε πολλούς , αφού συνεργαζόμαστε τη φετινή χρονιά. Αφορμή όμως στάθηκε μια δραστηριότητα της ενότητας "Αλληλογραφώ" του βιβλίου της Γλώσσας μας. Έτσι, την αρχή έκαναν οι συμμαθητές μας από το 14ο Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής  που μας έστειλαν προσωπικά γράμματα...  Σε μια εποχή που αυτός ο τρόπος επικοινωνίας κοντεύει να ξεχαστεί, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε στα χέρια μας τα γράμματα των φίλων μας και να τα διαβάσουμε με ιδιαίτερη χαρά...

      Στη συνέχεια ήταν η σειρά μας να γράψουμε, να απαντήσουμε στα γράμματα που λάβαμε. 


  ...αλλά δε σταματήσαμε εδώ! Σε ομάδες ζωγραφίσαμε για τη συνεργασία μας, ένα"δώρο" για τους φίλους και συνεργάτες μας.
       


     
       


  •  Σχετικό άρθρο: 


                               


  - Posted by Eirini Karagiorgaki, 17.04.2015